Nieuws

KAVB-keuring

De Driehoek van Sjors Veldt was aanwezig bij de KAVB-keuring voorjaar 2014.
Sjors laat de Convallaria majalis ‘Rosea’ (foto onder) zien. Het betreft hier een selectie van het lelietje-der-dalen dat dieproze is ingekleurd, in plaats van het roomwit van de gewone soort.

Bron: www.bloembollenvisie.nl

Bloemisterij week 26

DedriehoekWieden in plaats van open dag
Op biologisch tuinbouwbedrijf De Driehoek in Akersloot dit jaar geen deelname aan de jaarlijkse open dag voor biologische land- en tuinbouwbedrijven. In plaats daarvan is personeel aan het wieden tussen helenium Kanaria. „Ik had dit jaar best mee kunnen doen, omdat de ingeschatte drukte met allium oogsten en stek planten is uitgebleven. Het is allemaal iets verlaat”, verklaart eigenaar Sjors Veldt. Allium en helenium zijn de enige snijbloemen die Veldt nog teelt op 1 ha gezien de moeilijke afzet van biobloemen. Twee jaar gelden was zijn assortiment stukken breder op 2 ha. De overige 3,5 ha is ingeruimd voor vaste planten en bloembollen.

Bron: www.vakbladvoordebloemisterij.nl

Zonnepanelen

Zonnepanelen2013 zonnepanelen 007

Keukenhof 2013

Op de Keukenhof zijn de publieksprijzen 2013 uitgereikt.

Wij van V.O.F de Diehoek zijn er trots op dat onze inzending: Dicentra spectabilis,  gebroken hartje, door het publiek is verkozen als mooiste vaste plant van 2013.

Als enige inzender van biologisch geteelde planten tussen de gangbare telers hebben wij de eerste prijs verkregen. Het geeft ons een extra stimulans om door te gaan op de weg van kwalitatief goede biologische sierteeltproducten.

Dicentra_spectabilis_dedriehoek

Keukenhof.dedriehoek